top of page

21 aug. 2023

SODEXO OCH COGIG VILL GE KVINNOR MER MAKT

FEMALE LEADER ENGINEER

Det globala serviceföretaget Sodexo och rekryteringsföretaget CoGig inleder samarbete för att få fler kvinnor intresserade av chefsjobb. Genom talangprogrammet Female Leader Engineer får kvinnliga ingenjörsstudenter bland annat möjlighet att besöka väletablerade företag som alla lyfter vikten av jämställda arbetsplatser.

”Vi expanderar och är i behov av talanger som på sikt kan leda stora och komplexa uppdrag. För oss handlar samarbetet med CoGig om att inte gå miste om viktig kompetens. Genom att vara en del av talangprogrammet får vi möjlighet att visa på de utvecklingsmöjligheter som finns inom Sodexo och hur vi arbetar för att stötta våra ledare", säger Peter Mellin, VD Sodexo AB.

Female Leader Engineer är ett talangprogram för kvinnliga ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning, med främsta syfte att inspirera fler kvinnor att inta en ledande roll. Programmet är en mötesplats för svenskt näringsliv och ingenjörsstudenter med ledarpotential. Via ett skräddarsytt program med bland annat besök hos partnerföretagen får deltagarna en djupare förståelse för företagens verksamhet och utmaningar samt möjlighet att upptäcka vilka roller de kan inta i framtiden.
Sodexo ansluter sig till programmet med de redan befintliga partnerföretagen Ericsson, Fortum, Kone, Sandvik, Scania, Skanska, SSAB, AFRY och Stora Enso. Företagen representerar en bredd men har gemensamt att de alla lyfter fram vikten av jämställdhet.

“Jag är så glad att välkomna Sodexo till programmet och ser fram emot att tillsammans bidra till fler kvinnor på ledande positioner”, säger Lena Larsson, VD på CoGig.

Nästa omgång av programmet körs hösten 2023 och avslutas med en gala i november då en av deltagarna koras till årets Female Leader Engineer. Deltagaren som får utmärkelsen erbjuds ett personligt utvecklingsprogram via Anna Landegren och Nya Ledarskapet.

Mer om programmet Female Leader Engineer: https://www.femaleleaderengineer.se/

FÖR MER INFORMATION OM PROGRAMMET:
Emma Fredriksson, Programansvarig CoGig+46 73-944 81 73 emma.fredriksson@cogig.se

Kontaktperson Sodexo
Vera Björklund, Talent Acquisition & HR Coordinator+46 76 502 39 40 vera.bjorklund@sodexo.com

OM COGIG
CoGig arbetar sedan 2013 med visionen att makten i näringslivet ska vara jämnt fördelad mellan kvinnor och män. Som People Partner inom employer branding och rekrytering arbetar CoGig med tre årliga talangprogram för kvinnliga och icke-binära ingenjörsstudenter, nätverksbaserad rekrytering och utveckling inom employer branding via event och workshops. Vi är stolta över att samarbeta med flera av de mest inflytelserika företagen i Sverige för att omvandla vår vision till verklighet.

OM SODEXO
Sodexo grundades av Pierre Bellon i Marseille 1966 och är världsledande inom hållbara måltider och service för värdefulla upplevelser genom varje ögonblick i livet; lärande, arbete, hälso- och sjukvård samt fritid & nöjen. Sodexo har verksamhet i 53 länder och våra 422 000 medarbetare servar 100 miljoner människor varje dag. Sodexokoncernen utmärker sig för sitt oberoende och grundarfamiljens delägande, sin hållbara affärsmodell och serviceutbudet med måltidstjänster, FM-tjänster och lösningar för medarbetarförmåner. Detta varierande erbjudande möter alla utmaningar i vardagen med ett dubbelt mål: att förbättra livskvaliteten för våra medarbetare och dem vi servar, och bidra till ekonomiska, sociala och miljömässiga framsteg i de samhällen där vi är verksamma. För oss går tillväxt och socialt engagemang hand i hand. På Sodexo är vårt syfte att skapa en bättre vardag, för ett bättre liv för alla.

Sodexo är medlem i CAC Next 20, CAC 40 ESG, CAC SBT 1.5, FTSE 4 Good och DJSI Index
bottom of page