top of page

29 nov. 2023

EPIROC OCH COGIG SAMARBETAR FÖR FLER KVINNOR OCH ICKE-BINÄRA INOM TEKNIK

FEMALE TECHNICAL ENGINEER

Epiroc har valt att bli partnerföretag till talangprogrammet Female Technical Engineer som drivs av rekryteringsföretaget CoGig i syfte att få fler kvinnor och icke-binära att arbeta i specialiserade tekniska roller och med teknisk innovation. Det är stora utmaningar att dels hitta, dels attrahera kvinnor och icke-binära till teknikområden och där kan CoGig bidra via sitt nätverk av kvinnliga och icke-binära ingenjörer samt talangprogram och rekryteringstjänster.

Female Technical Engineer är ett talangprogram för kvinnliga och icke-binära ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning, med främsta syfte att inspirera fler kvinnor och icke-binära att arbeta med teknik. Programmet är en unik mötesplats för ingenjörsstudenter och svenskt näringsliv. Via ett digert program med bland annat exklusiva besök hos partnerföretagen får de 40 utvalda deltagarna en djupare förståelse för företagens verksamhet och utmaningar samt möjlighet att upptäcka den stora variationen på jobb som finns inom teknik.

”Förutom att aktivt inspirera unga till att välja teknik i framtiden vill vi visa morgondagens talanger vikten av framtidens gruvor för att driva på den gröna omställningen. När vi nu kliver in i partnerskapet tillsammans med CoGig och näringslivet har vi som mål att gemensamt driva frågan om jämställdhet i en bransch som historiskt, och även idag, är långt ifrån där vi vill vara. Vår förmåga att sätta höga mål kopplat till inkludering och mångfald gör oss extra redo att ta oss an denna utmaning”, säger Sofia Bratt, R&D Manager Surface Division på Epiroc.

Epiroc ansluter sig till programmet med de redan befintliga partnerföretagen Atlas Copco, Alfa Laval, Boliden, Holmen, LKAB, Rejlers, Schneider Electric och Xylem. Företagen representerar en bredd men har gemensamt att de alla inser betydelsen av jämställdhet.

”Epiroc är varmt välkomna till programmet och jag ser fram emot att tillsammans arbeta för fler kvinnor i tekniska roller”, säger Lena Larsson, VD på CoGig.

Nästa omgång av programmet startar i början av 2024 och avslutas med en gala i maj då en av deltagarna koras till årets Female Technical Engineer. Den som tilldelas utmärkelsen erbjuds ett personligt utvecklingsprogram via Anna Landegren och Nya Ledarskapet.

FÖR MER INFORMATION
Emma Fredriksson, Programansvarig CoGig 073-944 81 73 emma.fredriksson@cogig.se

Ann-Sofie Pihl, Talent Acquisition Manager Nordics, Epiroc 076-697 69 54 ann-sofie.pihl@epiroc.com

Mer om programmet Female Technical Engineer: https://www.femaletechnicalengineer.se/

OM COGIG
CoGig arbetar sedan 2013 med visionen om en jämställd fördelning av makten i näringslivet. Som People Partner inom employer branding och rekrytering arbetar CoGig med tre årliga talangprogram för kvinnliga och icke-binära ingenjörsstudenter, nätverksbaserad rekrytering och utveckling inom employer branding via event och workshops. Vi är stolta över att samarbeta med flera av de mest inflytelserika företagen i Sverige för att omvandla vår vision till verklighet.

OM EPIROC
Epiroc är en global produktivitetspartner för gruv- och anläggningskunder och accelererar transformationen mot ett hållbart samhälle. Med banbrytande teknologi utvecklar och tillhandahåller Epiroc innovativ och säker utrustning som borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg för ovanjords- och underjordsapplikationer. Bolaget erbjuder också förstklassig service och annan eftermarknadssupport samt lösningar för automation, digitalisering och elektrifiering. Epiroc har sitt säte i Stockholm, hade intäkter på 50 miljarder kronor under 2022, och har cirka 18 000 passionerade medarbetare som stödjer och samarbetar med kunder i cirka 150 länder. Mer information finns på www.epirocgroup.com/se.
bottom of page