top of page

17 aug. 2023

AFRY SAMARBETAR MED COGIG FÖR FLER KVINNOR PÅ LEDANDE ROLLER INOM TEKNIK

FEMALE LEADER ENGINEER

AFRY har valt att bli partnerföretag till talangprogrammet Female Leader Engineer som drivs av rekryteringsföretaget CoGig i syfte att få fler kvinnor på ledande positioner på teknikföretag. Den problematiska situationen med för få kvinnor inom teknik behöver ändras. Problemets kärna är utmaningarna att dels hitta, dels attrahera kvinnor och där kan CoGig bidra via sitt nätverk av kvinnliga ingenjörer samt talangprogram och rekryteringstjänster.

Female Leader Engineer är ett talangprogram för kvinnliga ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning, med främsta syfte att inspirera fler kvinnor att arbeta med teknik i ledande roller. Programmet är en unik mötesplats för svenskt näringsliv och ingenjörsstudenter med ledarpotential. Via ett digert program med bland annat exklusiva besök hos partnerföretagen får de 25 utvalda deltagarna en djupare förståelse för företagens verksamhet och utmaningar samt möjlighet att upptäcka vilka typer av roller de kan inta i framtiden.

”Kompetensförsörjningen är avgörande för vår lönsamhet och för att klara den gröna omställningen, och för mig är helheten det viktiga. Från att visa tonårstjejer på högstadiet hur kul det är med teknik och ingenjörskonst, till att alla medarbetare på AFRY får samma möjligheter, oavsett kön, ålder och ursprung. Vi anser att genom ett ökat fokus på kvinnliga ledare, kommer vi att påskynda den generella utvecklingen inom inkludering och mångfald”, säger Sara Klingenborg, HR-direktör på AFRY.

AFRY ansluter sig till programmet med de redan befintliga partnerföretagen Ericsson, Fortum, Kone, Sandvik, Scania, Skanska, SSAB, Sodexo och Stora Enso. Företagen representerar en bredd men har gemensamt att de alla lyfter fram vikten av jämställdhet.

”AFRY utgör ett utmärkt och välkommet tillskott till programmet och jag ser fram emot att tillsammans bidra till fler kvinnor på ledande positioner”, säger Lena Larsson, VD på CoGig.

Nästa omgång av programmet körs hösten 2023 och avslutas med en gala i november då en av deltagarna koras till årets Female Leader Engineer. Den deltagaren som får utmärkelsen erbjuds ett personligt utvecklingsprogram via Anna Landegren och Nya Ledarskapet. 

FÖR MER INFORMATION
Emma Fredriksson, Programansvarig CoGig:
073-944 81 73
emma.fredriksson@cogig.se  

Pardis Elahi, Employer Branding Lead, AFRY, pardis.elahi@afry.com

Mer om programmet
Female Leader Engineer: https://www.femaleleaderengineer.se/

OM COGIG
CoGig arbetar sedan 2013 med visionen att makten i näringslivet ska vara jämnt fördelad mellan kvinnor och män. Som People Partner inom employer branding och rekrytering arbetar CoGig med tre årliga talangprogram för kvinnliga ingenjörsstudenter, nätverksbaserad rekrytering och utveckling inom employer branding via event och workshops. Vi är stolta över att samarbeta med flera av de mest inflytelserika företagen i Sverige för att omvandla vår vision till verklighet.www.cogig.se

OM AFRY
AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning för att accelerera omställningen till ett mer hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden, en nettoomsättning på 24 miljarder och är noterade på Nasdaq Stockholm.www.afry.com
bottom of page