top of page
CoGig, rekrytering av kvinnliga ingenjörer. Om vårt team.

OM OSS

VÅRT TEAM

Vi är glada att du hittade hit! Lär dig mer om vårt team och kom i kontakt med oss. Tillsammans är vi CoGig.
The new way to find great minds.

LENA LARSSON
VD

Kontakta mig

Att jobba på CoGig ger en fantastisk möjlighet att påverka maktbalansen i näringslivet. Det uppskattar jag liksom att jobba mot det målet med alla trevliga och professionella kunder och arbetskamrater. Min starkaste drivkraft är att kunna utveckla och förbättra.

Lena Larsson CoGig
Isabella Overödder CoGig
ISABELLA OVERÖDDER
Rekryterare

Kontakta mig

Det bästa med att jobba på CoGig är att jag får vara filtret mellan kandidaterna och kunderna. Jag får vara med och se till att alla våra partnerbolag tar ett steg närmare en inkluderande och jämställd arbetsplats. Det som driver mig är att skapa förebilder för unga flickor så att de får växa upp och aldrig ens tänka tanken på manliga/kvinnliga jobb eller roller.

Linn Gustafsson CoGig
LINN GUSTAFSSON
Marknads- & rekryteringskoordinator

Kontakta mig

Det bästa med att jobba på CoGig är att få jobba med något som har betydelse och påverkar samhället i stort. Att sen få kombinera det med att jobba med marknadsföringen kring detta är en perfect match! Det som driver mig är vetskapen om att jag kan gå till jobbet varje dag och veta att det vi jobbar med faktiskt gör skillnad och hjälper kvinnliga ingenjörer.

Emma Fredriksson CoGig

Det bästa med att jobba på CoGig är möjligheten att påverka maktbalansen i näringslivet! Uppskattar också alla trevliga och professionella kollegor och kunder. Det som driver mig är att kunna förändra och förbättra.

EMMA FREDRIKSSON
Projektledare 

Kontakta mig

När jag arbetar med CoGigs talangprogram är mitt viktigaste uppdrag att skapa sammanhang som hjälper företagen att bygga nya relationer med deltagarna - givetvis samtidigt som alla har en minnesvärd, utvecklande och rolig upplevelse.

EVELINA HOFVING
Rekryterare

Kontakta mig

En av de främsta anledningarna till att jag brinner för mitt arbete och ökad maktbalans i näringslivet är det positiva inflytandet det har på mångfald och inkludering. Genom att aktivt söka efter kandidater från olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv kan vi bygga upp en mångfaldig arbetsstyrka som reflekterar samhället vi verkar i och utmana stereotyper och få förbättrad konkurrenskraft. Relationerna med kunderna och se den verkliga skillnaden jag kan göra ger mig stor glädje och tillfredsställelse. Det är en inspirerande uppgift att kunna hjälpa dem att uppnå sina mål och vara en pålitlig partner på deras resa. Jag är tacksam för möjligheten att skapa meningsfulla och långvariga kundrelationer och fortsätta göra skillnad varje dag.

Evelina Hofving CoGig
MADELEN PORSERUD
Affärsutvecklare

Kontakta mig

Det bästa med att jobba på CoGig är att genom det vi gör få se hur individer utvecklas och att vi hela tiden jobbar för en jämnare maktbalans. Det som driver mig är att få jobba med en fråga som är viktig för mig och genom det få möjlighet att påverka och förbättra andra personers liv.

Madelen Porserud CoGig
CoGigs styrelse, kvinnor i makt

CoGigs styrelse består av de fyra grundarna Evelina Ögren, Eva Fredriksson, Madelen Porserud och Caroline Bouzi. Här syns de med CoGigs VD Lena Larsson.

CoGig startades av våra fyra grundare, alla kvinnliga ingenjörer som 2013 lade grunden till CoGig med det första talangprogrammet för kvinnliga och icke-binära ingenjörsstudenter. Fokus var på ingenjörer med ledarpotential. Så småningom adderades ytterligare två program, med inriktning mot IT/tech respektive mer specialiserade teknikroller. Ett nätverk av kvinnliga och icke-binära ingenjörer tog form och utgjorde en naturlig bas för att addera rekryteringstjänster.

bottom of page