top of page

15 nov. 2023

COGIG UTSER ÅRETS TALANG INOM LEDARSKAP

FEMALE LEADER ENGINEER

Den 14 november utsågs Anna-Natalia Pardali Moustakas till Årets Female Leader Engineer 2023, en utmärkelse som delas ut till en kvinnlig eller icke-binär ingenjörsstudent som har potentialen att inta en högre ledarposition inom industrin i framtiden.

Female Leader Engineer drivs av CoGig AB och är ett program som riktar sig till kvinnliga och icke-binära ingenjörsstudenter med ambitionen och potentialen att inta ledande positioner inom industrin. Syftet med programmet är att skapa en plattform för kvinnliga och icke-binära ingenjörsstudenter och företag att mötas, synliggöra förebilder inom industrin samt att uppmuntra kvinnliga och icke-binära studenter inför framtida roller inom ledarskap. Programmet fungerar även som en urvalsprocess för att utse årets Female Leader Engineer, som får ett skräddarsytt självledarskapsprogram tillsammans med Anna Landegren från Nya Ledarskapet. Den 14 november utsågs Anna-Natalia till Årets Female Leader Engineer 2023. Anna-Natalia studerar programmet Civilingenjör och lärare på Kungliga Tekniska Högskolan.

Female Leader Engineer samarbetar med några av Sveriges ledande företag som representerar flera olika områden inom svensk industri och som ser vikten av mångfald och jämställdhet. Årets partnerföretag är: AFRY, Ericsson, Fortum, KONE, Sandvik, Scania, Skanska, Sodexo, Stora Enso och SSAB.

”AFRY engagerar sig i Female Leader Engineer eftersom vi starkt tror på att aktivt arbeta för en jämställd fördelning i ledarskapsroller. Företagsledningen sätter tonen för kulturen och vi anser att det är avgörande att inkludera olika perspektiv. Genom samarbete mellan både kvinnor och män och en bredare mångfald av tankesätt, strävar vi efter att skapa mer spännande och framgångsrika resultat”, säger Ylva Berg, VP and Head of Business Area Digital Services på AFRY.

”Vi har valt att samarbeta med er och ingå i FLE från start, då vi på Scania tidigt förstått att mångfald och jämställdhet gör verksamheten välmående och lyckad. Ni har visat år efter år att ni jobbar hårt för jämställt samhälle och det vill vi stötta samtidigt som vi får hjälp att nå ut till bra studenter. Ökad mångfald och utjämnad balans mellan könen inte minst på ledande positioner, faktiskt är affärskritiskt för oss på Scania. Genom ökad mångfald och därmed att vi får in fler perspektiv på ledande positioner främjar vi att våra analyser, metoder och resultat blir bättre”, säger Mona Samoiel, HR Business Partner på Scania.

”Det är en självklarhet för oss att vara med i Female Leader Engineer, ett sätt för oss att komma i åtnjutande av förmånen att träffa väldigt många duktiga människor, som vi gärna vill ha hos oss som medarbetare, som kan bidra till oss. Det här är top notch kandidater” säger Per Lyrvall, VD för Stora Enso Sverige.

”Sandvik stödjer stolt Female Leader Engineer, och inser att mångfald inte bara berikar våra team utan också främjar innovation. Genom att stärka dagens kvinnliga ledare och vårda talangerna hos framtida banbrytare, formar vi en mer mångsidig, dynamisk och framgångsrik framtid inom ingenjörskonsten", säger Annika Langéen, Vice President Offer Management and R&D, Sandvik Coromant

Juryns motivering lyder: Årets Female Leader Engineer är en person som inte tvekar att kavla upp ärmarna inför svåra utmaningar. Modig, empatisk och med stor tillit till andra är det en person som höjer sin röst när andra inte vågar kliva fram. Personen har en unik förmåga att föra samman människor genom sitt ödmjuka sätt att lyfta och inkludera. Det brinnande intresset för människor och ledarskap har lyst igenom under hela programmet. Med sin starka vilja att skapa förändring och fokusera på resultat ser vi denna person i en framtida hög ledarposition hos något av programmets partnerföretag.

Så här säger Anna-Natalia Pardali Moustakas om sitt deltagande i programmet och om utmärkelsen: ”Female Leader Engineer har gett mig en tro på mig själv, min egen kompetens och min plats i den tekniska branschen samt en självsäkerhet som jag inte hade förut. Programmet har gett ett fanatiskt nätverk som är stöttande, som tror på varandra och mig. Jag har träffat så många människor som har och kommer fortsätta stötta och tro på mig i min karriär som ledare.”

ÅRETS DELTAGARE I FEMALE LEADER ENGINEER 2023
Agnes Kubar Lundh, Kungliga Tekniska Högskolan
Agnes Rosendal, Chalmers Tekniska Högskola
Anna Hollsten, Lunds Tekniska Högskola
Anna-Natalia Pardali Moustakas, Kungliga Tekniska Högskolan
Daira Klucis Lövström, Uppsala universitet
Elin Krokström, Linköpings Universitet
Emel Yosifova, Kungliga Tekniska Högskolan
Emilia Rieschel, Kungliga Tekniska Högskolan
Emmy Helltegen, Linköpings Universitet
Erica Rickard, Chalmers Tekniska Högskola
Felicia Smedbäck, Chalmers Tekniska Högskola
Filippa Banck, Kungliga Tekniska Högskolan
Flona Abdullahi, Chalmers Tekniska Högskola
Hanna Andersson, Tekniska Högskolan
Hanna Emanuelsson, Linköpings Universitet
Hanna Åberg, Linköpings Universitet
Matilda Byström, Kungliga Tekniska Högskolan
Miranda Köhn, Lunds Tekniska Högskola
Moa Ahlstrand, Kungliga Tekniska Högskolan
Mwansa Benaya, Uppsala universitet
Patricia Salén, Kungliga Tekniska Högskolan
Rahaf Alkurdi, Kungliga Tekniska Högskolan
Raiman Darman, Mälardalen Universitet
Roseline Olaniran, Linköpings Universitet
Sofia Elfström, Linköpings Universitet

MER INFORMATION: Emma Fredriksson, Program Manager på CoGig: emma.fredriksson@cogig.se
För mer information om programmet, besök: www.femaleleaderengineer.se
bottom of page