top of page

31 aug. 2023

COGIG SAMARBETAR MED NASDAQ FÖR FLER KVINNOR INOM TECH

FEMALE TECH ENGINEER

CoGig har inlett ett samarbete med Nasdaq som partnerföretag till utvecklingsprogrammet Female Tech  Engineer i syfte att få fler kvinnor att vara med och utveckla framtidens system och produkter inom tech. Den problematiska situationen med för få kvinnor inom tech behöver ändras. Problemets kärna är utmaningarna att dels hitta, dels attrahera kvinnor och där kan CoGig bidra via sitt nätverk av kvinnliga ingenjörer samt utvecklingsprogram och rekryteringstjänster.  

Female Tech Engineer är ett talangsprogram för kvinnliga och icke-binära ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning, med främsta syfte att inspirera fler kvinnor och icke-binära att arbeta inom tech. Programmet är en unik mötesplats för ingenjörsstudenter och svenskt näringsliv. Via ett digert program med bland annat exklusiva besök hos partnerföretagen får de 40 utvalda deltagarna en djupare förståelse för företagens verksamhet och utmaningar samt möjlighet att upptäcka den stora variationen på jobb som finns inom tech.  

”Nasdaq vill, genom partnerskapet med Female Tech Engineer bidra till att belysa fler karriärvägar för kvinnliga ingenjörer och bygga relationer med framtidens talanger, som vi är helt beroende av för att fortsatta vår innovationsresa”, säger Nicklas Brändström, SVP Marketplace Technology, Nasdaq. 

Nasdaq byggde väldens första elektroniska börs på 1970-talet, och har sedan dess fortsatt att driva den tekniska utvecklingen för världens globala marknader genom att bygga lösningar som möjliggör likviditetsflöden, skapar transparens och demokratiserar ekonomin. Nasdaqs syfte och vision sträcker sig bortom teknologin och handlar om att bidra till att bygga en mera inkluderande ekonomi för alla.  

För att kunna nå vår vision behöver vi givetvis en stark teknisk kompetens – Stockholm är Nasdaqs största utvecklingskontor. Men för att skapa teknologi som bidrar till en inkluderande ekonomi måste vi också inkludera en diversifierad talangpool, där behöver fortfarande vi och hela vår bransch jobba hårdare för att attrahera och möjliggöra för fler kvinnor att överväga en karriär i den här industrin”, säger Nicklas. 

Nasdaq ansluter sig till programmet med de redan befintliga partnerföretagen, Husqvarna Group, Mycronic och Nya Ledarskapet. Företagen representerar en bredd men har gemensamt att de alla inser betydelsen av jämställdhet. 

”Jag är så glad att välkomna Nasdaq till programmet och ser fram emot att tillsammans bidra till att fler kvinnor attraheras av roller inom tech”, säger Lena Larsson, VD på CoGig. 

Nästa omgång av programmet startar i slutet på detta år och avslutas med en gala i mitten på februari 2024 då en av deltagarna koras till årets Female Tech Engineer och erhåller ett personligt utvecklingsprogram via Anna Landegren och Nya Ledarskapet.  

FÖR MER INFORMATION
Emma Fredriksson, Programansvarig CoGig
073-944 81 73
emma.fredriksson@cogig.se  

Erik Gruvfors, Corporate Communications, Nasdaq
073-449 78 12
erik.gruvfors@nasdaq.com

Mer om programmet Female Tech Engineer: www.femaletechengineer.se  

OM COGIG 
CoGig arbetar sedan 2013 med visionen att makten i näringslivet ska vara jämnt fördelad mellan kvinnor och män. Kärnan i verksamheten är tre utvecklingsprogram för kvinnliga ingenjörsstudenter. Som People Partner erbjuder CoGig även nätverksbaserad rekrytering och utveckling inom employer branding via event och workshops. Vi är stolta över att samarbeta med flera av de mest inflytelserika företagen i Sverige för att omvandla vår vision till verklighet.

OM NASDAQ 
Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) är ett globalt teknikföretag som erbjuder produkter och tjänster till kapitalmarknaden och andra branscher. Vårt breda erbjudande inom data, analys, mjukvarulösningar och tjänster gör det möjligt för våra kunder att optimera och genomföra sin vision. För att lära dig mer om företaget, våra tekniklösningar och karriärmöjligheter, besök oss på LinkedIn, på Twitter @Nasdaq, eller på www.nasdaq.com  
bottom of page